Клюки

14 февруари 2009

Не знам дали сте чули за последната книга на Джордж Фридман „Следващите 100 години“. Ако се занимавах с политика, вече да съм си я купила – от доста време в пощата ми идват съблазнителни оферти. Не ги третирам като спам, наистина ми е любопитно какво прогнозира Фридман.
Тия дни попаднах на съобщение на сайта на Bloomberg, което хвърля някаква светлина относно пророчествата на Фридман. Оказва се, че според него, към 2050 г. Русия и Китай ще са се разпаднали, САЩ ще продължават да са доминираща световна сила, а Япония ще спретне нов Пърл Харбър – този път космически. Разни такива неща, които звучат доста екстравагантно. Основна заплаха за САЩ са Мексико (това Фридман вече го е казвал). Има видео, в което става въпрос и за Турция:

Втора клюка: „Шекспир проповядва насилие“. Английски режисьор се чуди как да постави „Ромео и Жулиета“ пред ученици и хем да е верен на оригинала, хем да избегне убийствата с хладно оръжие (наръгването с ножове, ако си послужа с вестникарски език), които са в завръзката на сюжета. Трудна работа. Не се е сетил да спусне креп, за да скрие от публиката съответните сцени.
Romeo&Juliet.jpg

Последна клюка – за феновете на Rammstein. Казват, че още преди Коледа приключили със записа на новия си албум. Само дано докато са го готвили (албума, де), Тил не е бил в същото състояние, в което си личи да е на снимката, правена на скорошно Fashion-Party. Въздържам се да публикувам самата снимка, защото е от клюкарски сайт и вече я няма там, където я видях за първи път (неофициален сайт на групата).

3 Коментари “Клюки”


  1. Този най-вляво на последната снимка ама просто е одрал кожата на Алън Рикмън 😉


  2. Ама наистина е той, като Тибалд 😀

  3. illa Says:

    Боже, изобщо не го познах! Господ здраве да му дава!
    🙂
    Снимката е от сайта на BBC, естествено.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: