Стигнахме ги американците

29 октомври 2008

Някои се възхищават от лекотата, с която Обама елиминира възможността за расови конфликти като тема за дебат в предизборната борба. Но активисти на афроамериканските организации го упрекват в наивност. Те са убедени в победата на Обама и заявяват, че загубата на изборите от чернокожия кандидат може да се случи само поради манипулиране на резултатите и подмяна на вота. „Ако победата на Обама бъде открадната, чакайте размирици“, заявява Гари Оуенс от „Черните пантери“. Да речем, че „Черните пантери“ са екстремистка организация, но същото едва ли може да се твърди за Джеси Джексън, който казва: „Ще отговорим с гражданско неподчинение“.

След осуетения опит за покушение над Обама, казват, напрежението вече е видимо – в най-чувствителните градове е увеличено присъствието на полиция и агенти на ФБР, което допълнително налива масло в огъня, защото се възприема като натиск върху избирателите. Според правозащитници малобройните, но добре организирани сдружения на белите също се готвят за противодействие при евентуална победа на Обама.

В резюме това са впечатленията на Маурицио Молинари – пратеник в САЩ на италианския в. „La Stampa“.

2 Коментари “Стигнахме ги американците”

  1. longanlon Says:

    лелееееееее, направо не разбрах как разговорът на двама скинове в некакъв форум и последвалото им привикване в полицията от местния шериф, се превърна изведнъж в ‘осуетеният опит за покушение срещу Обама“

    тва медиите са страшна работа…

  2. illa Says:

    четвърта власт, какво да я правиш 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: