Допитване

26 април 2008

Въпросът е зададен преди три месеца, но аз го видях оня ден. Стори ми се подходящ въпрос по Великден. Съгласни ли сте с твърдението:

„Всички хубави неща са незаконни или неморални, или скъпи, или канцерогенни, или от тях се дебелее“.

Допитването е направено във Facebook (извинявам се на тези, които мразят социалната мрежа и ще се оправдая с това, че без да искам съм се абонирала да получавам в пощата си въпроси от рубриката iThink). До момента отговорите са 6 637, от които 44% положителни. Интересното е, че мнението не зависи от пола на отговорилия – и при мъжете, и при жените, и при тези, които не са съобщили пола си съотношението между съгласните и несъгласните с твърдението е приблизително същото: 42-46% към 54-58%. Но с възрастовата характеристика на респондентите нещата иглеждат по друг начин – колкото по-възрастен е отговорилият, толкова по-голяма е вероятността той да не се съгласи с констатацията, направена във въпроса. При децата под 13 г. съгласните са 59% (срещу 41% несъгласни), докато при тези над 40 години съотношението е 45% към 55% в полза на несъгласните. И най-забавното е, че преди два дни разликата във възгледите на поколенията беше по-ярко изразена. Дали ще се стигне до нивелация?

One Response to “Допитване”

  1. Баба Коконица Says:

    Тоз изродъ Стуичко е йдин простакъ, идиотъ, силяндур, простофунгель и кретенъ. Той можи само да рипа кат маймун, да са чеши и пърьди. Стуичко е идин пънъ и ни разбира от благуродству и възпитанийе. Стуичко е идин чворъ, деть само пцова и фърля буклуци де що види. Стуичко е идин загубинь ритнитопкувьец, йдно редку изпражненийе, деть мириши и вони!

    Туй говьеду ни можи дажи и да си смиини чипа, щоту говьедатъ нямат чип! Няма спасений за негу. Рану или късно ши си получи заслужиноту и най-накрай ши иди право в ада.

    Видехти ли, дяця, видехти ли! Казах ви аз, чи йдин простакъ, дету хули и обижда своя Цар, нищо свесно ни можи да напраи! Дяца, осъзнайти са, разбирети, чи само който тачи своя Цар ши получи благодатъ. А койту хули и обижда Царя ши са привърни на животну, ши живей в кочината, там ши лочи помийа, там ши сире и ши пикай.

    Дяца, който ощи не си й сминил чипа – да побърза, чи посли ши и късно. Вразумьети са, дяца, вразумети са!!!!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: