Дискурс

13 август 2007

Тия дни във форум на уважаван вестник (случва се да се подлъжа по нещо и да попадна на форум, че даже и да отговоря на някой въпрос 🙂 ), та един от коментаторите се възмущаваше от разказите на студенти от СУ, че получават смущения на стомашно-чревния тракт щом чуят думата „дискурс“. Ако това ще успокои достопочтения форумец, бих посмяла да предположа, че проблемът не е в студентите, нито в СУ, а в това, че постмодернизмът с все терминологичната си екипировка просто е изгубил позициите си от преди_еди-колко_си_десетилетия. И, като всяко паднало величие, той също търпи подигравките на следващото поколение.
Както може да се забележи, аз правя реверанс към изразните средства на постмодерната епоха. Ще направя още един: ще спомена думата „дискурс“ без какъвто и да било намек, препращащ към областта на биологичните науки:
Чудя се, защо толкова много от опитите да се критикува някакво мислено_от_критикуващия морално-етично статукво, завършват с безславното и без съпротива хлътване в дискурса на същото това статукво.

Powered by ScribeFire.

2 Коментари “Дискурс”

  1. lyd Says:

    хахахах! обичам я тая дума. не е в активния ми речник, но с удоволствие говоря за нея, когато обяснявам на децата думичката discourse 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: