Брад Фицпатрик напуска Six Apart

7 август 2007

Новината се появи вчера в клюкарското издание Valleywag и веднага се разнесе по цял свят. Създателят на LiveJournal оставя кода на любимото си чадо в добри ръце, според думите на разработчика. Самият Брад веднага потвърди информацията в блога си. Обяснява, че творението му е толкова добро, че няма какво да прави и му доскучало. Не отрича, но и не потвърждава предположенията, че е приел предложението на Google за работа в гиганта.
Owen Thomas обаче се съмнява, че скуката е причина за напускането на кораба. Той е възмутен от мълчанието на шефовете на Six Apart. Според него, както оттеглянето на Брад, така и липсата на официално изявление, са само поредната индикация, че работите на компанията не вървят. Авторът твърди, че Ендрю Анкър, чиято длъжност е да завежда работата с потребителите, всъщност е преместен на позиция, свързана с развитието на компанията, което в Silicon Valley е евфемизъм на „опитва се да намери някой да я купи“.
Така или иначе, почитателите на Брад Фицпатрик му желаят успех на новото поприще, но тъгуват заради раздялата му с LiveJournal – за няколкото часа от появата на съобщението в блога му до момента коментарите вече са 157. Брад е любимец на привържениците на open-source, докато отношението на последните към Google съвсем не е еднозначно, затова новата месторабота на Фицпатрик поставя въпроси пред наблюдателите.

Powered by ScribeFire.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: