Самоубийство на блогър

23 юли 2007

Тереза Дънкан – 40-годишна, дизайнер на видеоигри, многообещаващ филмов автор, пишеща по разнообразни въпроси в областта на културата, се е самоубила в апартамента си в Ийст Вилидж (Ню Йорк). В известния си блог тя споделя вижданията си по теми, простиращи се от мнения за книги през политически въпроси до Кейт Мос. Последният запис е от деня на смъртта й – 10 юли.
Седмица по-късно (на 17 юли) изчезва приятелят й Джереми Блейк, с когото са заедно от дванадесет години. Джереми Блейк – 35-годишен, известен художник, участвал в работата на отличения през 2002 г. в Кан филм „Гроги от любов“ (награда за режисура), за последно бил видян да се разхожда на плажа. По-късно там били намерени дрехите и портфейлът му. До момента тялото му не е намерено, въпреки усилията и на водолазни екипи. Не е известна съдбата на Блейк, както и на подготвения от него проект, който трябваше да се открие през октомври в известната галерия Коркоран във Вашингтон.
Снимката е от статията в The New York Times

Powered by ScribeFire.

4 Коментари “Самоубийство на блогър”


 1. Когато чуя думата „блогър“ нещо в стомаха ми се обръща – все едно това е някакво племе или друга човешка раса. Доколкото разбирам от написаното – Тереза Дънкан може да бъде определена като доста други неща освен просто като „блогър“.

 2. illa Says:

  Естествено. Но напоследък, съдейки по статията в The New York Times, останах с впечатление, че е поддържала популярността си главно чрез блога си, което ми позволи да я определя точно така в заглавието.
  Но защо пък блогърът да е нещо по-специално? Блотърстването може да бъде хоби, може да е професия, но е нещо като всички останали човешки дейности, не ли?


 3. Заглавието е хем точно, хем в светлината на последните събития из родната блогосфера – смущаващо. Твърде вероятно е самоубийството да няма общо с блогването и напрегната работа на дизайнерката, а да е продиктувано от лични проблеми. Бог да я прости!

 4. illa Says:

  Едва ли има нещо общо с блогването, така е.
  Лека й пръст!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: