Рамзан Кадиров – и.д. президент на Чечения

15 февруари 2007

Оня ден Алу Алханов опровергаваше слуховете, че вече няма да е чеченски президент. Днес В.В.Путин приел оставката му (лична молба с мотив: "желание да премине на друга длъжност") и го назначил за зам.-министър на правосъдието. За и.д. президент е назначен Рамзан Кадиров.

Според руската преса, бандитите в Чечения са финансирани от вахабитите – привърженици на течение в исляма, към което принадлежат саудитските принцове. Алу Алханов трябваше да дочака връщането на Путин от арабската обиколка преди да опровергава.

Powered by Qumana

15 Коментари “Рамзан Кадиров – и.д. президент на Чечения”


 1. Кадиров просто трябваше да стане на 30, за да премине долния възрастов праг за президент. И това се случи през октомври миналата година. Отдавна се знаеше, че Алханов ще напусне президентския пост за сметка на Кадиров, който, между другото, е удостоен с отличие за държавни заслуги лично от президента Путин.

  Сериозна промяна от идването (засега временно) на Кадиров на президентския пост в Чечня и целия Северен Кавказ няма да има. Което е лоша новина – въпреки че (вече бившия) вътрешен министър на Русия Сергей Иванов обяви на конференцията в Мюнхен. че „войната е спечелена“, положението продължава да е много тежко. Ликвидирането на Масхадов, Садулаев и най-вече Шамил Басаев не означава, че нещата са приключили. А през това време Кадиров открива аквапарк в Грозни…

 2. illa Says:

  Говори се, че Кадиров има претенции към повече самостоятелност. Алу Алханов трябваше да му е нещо като надзорник не само докато навърши 30. Сега вече Кадиров има относително пълната власт, което ми изглежда доста рисковано. Но вероятно има много други обстоятелства, които не са ми известни.

 3. orlin Says:

  Сергей Иванов беше министър на отбраната. Вътрешен министър е Рашид Нургалиев.

 4. illa Says:

  Аз не споменавам за нито един от тях. Говоря за други рокади. Не казваш, поради каква асоциация ги свързваш. Ще е интерсно да споделиш.

 5. orlin Says:

  Правех уточнение към първия коментар?

 6. illa Says:

  О! И аз не бях забелязала титлата, видях само името 🙂 Случва се.


 7. „въпреки че (вече бившия) вътрешен министър на Русия Сергей Иванов“


 8. Правилно – министър на отбраната….. Случва се 🙂

 9. Plamen Says:

  имам двама колеги, чеченци. Когато заговорихме за това, че Кадиров е президент започнаха да се смеят. По време на разговора споменаха, че вече бил събрал 11 тона пари в мазето си и сам се хвалел с това. С една дума – нямал проблеми с парите. Попитах ги – с какво има проблеми – с това дали ще преживее лятото, ми отговориха.

  Спомням си и за случая, когато беше изпратил охраната си в президенствоо с автомати, за да провокират Алханов и охраната му и стана престрелка между „бодигардовете“ на президента и премиера.

  Срещах и какви ли не истории за злодеяния на Кадиров и то на територията на Русия, толерирани от Путин. Мисля, че докато Кадиров е жив войната няма да свърши. Чеченците се славят с това, че не се предават лесно.

 10. illa Says:

  Да, чеченците се славят с това. Но връзката между Рамзан Кадировото президентстване и края на войната не е толкова пряка.

 11. scanman Says:

  Възможно е, да не е пряка връзката. Май президентството в Чечня няма нищо общо са авторитета.

 12. illa Says:

  Въпросът с авторитетите ми е много сложен 🙂

 13. Murray Says:

  Nice replies in return of this issue with real arguments and explaining all on the topic of that.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: