Web 2.0 vs Bubble 2.0

13 ноември 2006

Бях споменала, че харесвам блога gapingvoid: "cartoons drawn on the back of business cards". Главно заради комиксите, разбира се.

Вчера Hugh MacLeod, освен с поредната хитроумна картинка, ме зарадва и с цитати от блоговете на Joichi Ito и Loïc Le Meur. Всъщност Hugh MacLeod се опитва да изясни дали Web 2.0 не е просто Bubble 2.0.

Powered by Qumana

3 Коментари “Web 2.0 vs Bubble 2.0”

 1. Вени Г. Says:

  Интересен е топикът и ще си позвол са кажа какво мисля, а то е, че фактът:, че Web2.0 е факт, сочи дори това колко вмножго говоряьт за него. Факт, за койюто говорят, не може да не съществува. Да, предполагам, че мога да срещна аргумент от типа „вещиците не са съществували, но..“., – оттам е крачка до въпроса „що е“ и „що познаваме, че е“ – това ще рече „откъде знаем, че това което казваме с думи, наистина съществува“ Замислет се над това,.

 2. Вени Г. Says:

  Интересен е топикът и ще си позвол са кажа какво мисля, а то е, че фактът:, че Web2.0 е факт, сочи дори това колко вмножго говоряьт за него. Факт, за който говорят, не може да не съществува.Това с оглед на въпросите:

  Да, предполагам, че мога да срещна аргумент от типа „вещиците не са съществували, но..“., – оттам е крачка до въпроса „що е съществуващо“, ако си позволя да го трансфомирам – „що е“ – какво значи, „откъде знаем, че, това което казваме с думи, наистина съществува“ – какво значи.- „значи – знам, че съществува“.

 3. illa Says:

  Да, според мен съществува. Web2.0. А дали финансовите кръгове ще направят и от него Bubble 2.0, е въпрос отделен. Така си мисля. Не съм веща нито в технологиите, нито във финансите, но ги възприемам като различни неща. Т.е. Web2.0 си е факт, а как ще се възползват от него, е друг проблем. Който (проблем) няма начин впоследствие да не рефлектира и върху технологичното развитие на явлението.
  За съжаление, аз не съм компетентна. Само чета какво казват експертите и се чудя като дете. От което понякога се натъжавам…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: