GoogleTube, GooTube?

10 октомври 2006

Анализаторите тъкмо бяха почнали да се тревожат, че няма големи сделки в света на broadbus компаниите. Това втърдява пазара, води до отказ от високорискови инвестиции и отрицателно влияе върху иновативността в сектора.

Някои специалисти смятат, че дори закупуването на YouTube от Google няма да промени положението. Но в днешния брой на Forbеs има четири статии, които разнищват различните аспекти на  сделката:

– дали ще има неблагоприятни последици за партньорството между Google и News Corp. (MySpace);

– какъв ще е отговорът на Viacom и Yahoo!, които също се интересуваха от YouTube;

– ще се справи ли Google с юридическите и техническите предизвикателства, произтичащи от сделката (въпреки сключеното вчера споразумение между YouTube, от една страна, и Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment и CBS, от друга страна, както и по-рано постигнатите споразумения с General Electric, NBC Universal и Warner Music Group, това съвсем не обещава, че всички проблеми в областта на авторското право са решени. Например, класическият въпрос "кой създава и кой печели" остава висящ);

– ще се оправдаят ли очакванията по същия път да тръгнат Microsoft, Time-Warner и Walt Disney Co. (посочват се евентуални обекти, които могат да задоволят техните апетити: VideoEgg, Metacafe, Break.com, Revver, Blinkx, Veoh. Във връзка с последната компания се споменава и Apple Computer)

Powered by Qumana

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: