Новата звезда на YouTube

15 август 2006

Възнамерявах да отнеса този пост към категорията "Любопитно", подобно на съобщението за блога на Ахмадинеджад. Но феноменът заслужава внимание в много отношения – от гледна точка на развитието на блогосферата (ако включим в това понятие не само собствено блоговете, но и видео- и подкастите), от гледна точка на състоянието на ценностите и пр., и пр.
Не може да е току-така един 78-годишен английски вдовец да предизвика такъв фурор само заради възрастта си. Да, не всеки обикновен пенсионер е в състояние да направи собствен клип и да го ъплодва, не всеки обикновен пенсионер се снима, яхнал мотора си, така е. Но това все пак е обикновен пенсионер от английската провинция – седи си в хола на фона на шарени тапети с цветенца, виждат се окачени снимки и картинки…, смущава се, не смее да погледне към камерата и разказва на "внуците си"…

За една седмица клипът е видян около 80 хил. пъти, за видеокаста са се абонирали 6 500 човека, старецът е получил около 5 хил. електронни писма. В новините на BBC са му отделили близо 2 минути. Статия излиза в Reuters. Не може това да не означава нещо повече от просто "любопитен факт". Така си мисля.

Powered by Qumana

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: