Не знам какво да кажа

7 август 2006

A la guerre comme à la guerre.
И Reuters с него…
Updete: "
LONDON (Reuters) – Reuters, the global news and information agency, told a freelance Lebanese photographer on Sunday it would not use any more of his pictures after he doctored an image of the aftermath of an Israeli air strike on Beirut." etc.

Powered by Qumana

5 Коментари “Не знам какво да кажа”

 1. Ганчев Says:

  Като начало може да се каже продължението на новината: „Reuters withdrew the doctored image on Sunday and replaced it with the unaltered photograph after several news blogs said it had been manipulated using Photoshop software to show more smoke.“ Винаги ми е било интересно, какво би станало, ако от територията на България някоя терористична групировка започне да обстрелва с ракети съседна държава – Турция например. Изглежда това е в реда на нещата, когато става въпрос за Израел и Ливан. И когато последните 3 години в Израел взривяваха автобуси и ресторанти, някак си успявахме да прикрием възмущението си – и тогава умираха деца и цивилни граждани, но реакцията на обществото се свеждаше до липса на реакция. Тъжно, нали?

 2. illa Says:

  Много е тъжно. Толкова тъжно, че започвам да се сещам за вицове – като оня стария, с последните желания на руснака, германеца и поляка от времето на войната. Ама сега нещата ми изглеждат още по-тъжни.

 3. orlin Says:

  Тази война има логика. Далеч не за всички войни може да се каже същото. А телевизионно-фотографски поводи за силно натъжаване – и без „подобряване на материала“ – има предостатъчно във всяка война.
  ‘Western values must triumph over radical islam’. Никога не съм срещал по-убедително обяснение за причините на която и да е война. Макар че лично аз бих заменил първата дума, за да стане изразът ‘common values’. Ценностите изобщо – те са общи.

 4. illa Says:

  Тя всяка война си има някаква логика. Не знам дали в тая война точно идеологията не е най-тъжното нещо. Далеч съм от мисълта да вулгаризирам нещата и да твърдя, че идеологията е просто параван за интереси. Идеологията наистина е една от основните причини за тази война. И заради това е толкова сложно всичко и може да ескалира, което е много подтискащо.

 5. orlin Says:

  „може да ескалира, което е много подтискащо.“
  Не можеше да бъде казано по-точно.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: