Регулация в тъмното

4 май 2006

Няма да мине без регулация. Ясно е. Но регулиращите все още се опитват да налучкат посоката опипом, в тъмното.
Вчера в The Times се появява статия относно намеренията да се обложи с данък ползването на служебни PC и интернет-връзка за лични нужди. Днес бе оповестено опровержение. Така или иначе работодателите няма да се откажат от опитите си да "уплътнят" максимално работното време и да икономисат от ресурсите, предоставени на служителите. А държавите няма да се откажат от опитите си да осребрят разминаването в интересите между наети и наематели на труд.
Друг прецедент (още по-интересен) в постепенното изграждане на регулационни принципи е решението на Хамбургски съд, че модераторите носят отговорност за всичко, що се появява във форумите. Историята е следната:
Някаква си фирма формира част от доходите си като изкупува домейни с изтекъл срок на регистрация и от там редиректва към порносайтове. Един от раздразнените от това бизнесрешение публикува във форум скриптове, които ще помогнат на желаещите да попречат на дейността на споменатите изобретателни предприемачи. Последните изискват от модераторите да премахнат съобщенията с незаконно съдържание, което е направено. Но от форума отказват да обещаят подобни съобщения да не се появяват в бъдеще. Съдът в Хамбург решава, че такъв отказ е противоправен. Предстои обжалване.
Powered by Qumana

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: